09.03.2015 | Asi všichni ten příběh známe: v roce 1991 Stanislav Bernard, Josef Vávra a Rudolf Šmejkal vydražili zkrachovalý pivovar v privatizaci. Začali si plnit sen o podniku, který bude nejenom vařit poctivé pivo, ale bude mít i názor. Díky kvalitě piva a budování značky se podařilo sen splnit. Jak se ve snu žije dnes, jsme si povídali se Stanislavem Bernardem.
14.10.2014 | Happening Tisíc kilo, který se uskuteční v sobotu 18. října na piazzettě Národního divadla, chce upozornit na plýtvání potravinami, jež vzniká během produkce v zemědělství a při následné distribuci.
10.10.2014 | Před dvěma roky vypukla nechvalně známá metanolová aféra, která zasáhla celou ČR. Jaká byla přijata opatření, aby se v budoucnu již neopakovala?
08.10.2014 | Důvodem jsou vydatné deště na přelomu srpna a září, po nichž hrozny napadla hniloba. Svaz vinařů odhaduje, že hektarový výnos se sníží na 4,5 tuny.
06.10.2014 | Z čeho by se měl skládat poctivý sirup? Poradíme vám, jak nakoupit tak, abychom si domů nepřinesli jen ve vodě rozpuštěný cukr, lákavě obarvený a navoněný.
06.10.2014 | V jednotlivých odrůdách této oblíbené zeleniny se zatím příliš neorientujeme. Možná ke své vlastní škodě.
06.10.2014 | V Praze už zaplatíme přes 100 Kč, rozdíly mezi kraji jsou až dvacetikorunové.
03.10.2014 | Mezi zákazníky převládají ženy středního věku, ostatní zájemce odrazuje příliš vysoká cena, omezenější sortiment a nedostupnost bioprodejen.
03.10.2014 | Nechat si vypálit ovoce se pěstitelům stále vyplatí, ceny se za posledních pět let prakticky nezvýšily.
02.10.2014 | Zpřísnění předpisů má zabránit možnému zavalení českého trhu potravinami za dumpingové ceny v důsledku ruského embarga na jejich dovoz.
Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.